Strand bij Monte Video

Uruguay is een kleine relatief onbekende vakantie bestemming van Zuid Amerika. In zekere zin is het ook niet de moeite om alleen voor Uruguay een lange reis te maken. Uruguay is een populaire vakantiebestemming bij zuid amerikanen zelf met name uit het nabij gelegen Argentinië. Een aantal reisorganisaties bieden Uruguay aan als bouwsteen of in combinatie met het noordelijk gelegen Brazilië.

Montevideo

Als je in de buurt bent kun je de oversteek vanuit Argentinië naar Montevideo maken en een van de veiligste hoofdsteden van Zuid Amerika bekijken. In Uruguay houden ze van flinke lappen vlees, dus voor een steak kun je hier goed terecht.

    Hoogtepunten

  • Colonia del Sacramento
  • Surfen bij Punta del Diablo
  • Punta del Este
  • Cowboys in Tacuarembó

Onderstaande slideshow geeft een indruk van de mogelijkheden in Uruguay

Paspoort en Visum

Je hebt voor een bezoek aan Uruguay een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal drie maanden geldig is. Bij de grens ontvang je een (visum)stempel in je paspoort voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Wil je langer dan 90 dagen blijven moet je van te voren een visum regelen via de Ambassade van Uruguay in Nederland

Tijdsverschil Uruguay

Uruguay kent maar één tijdszone GMT-3 en geen winter of zomertijd, hierdoor is er tijdens onze zomertijd een verschil van 5 uur, en in de winter is dat verschil 4 uur.

Reisduur Uruguay

Uruguay ligt op een 11.000 kilometer van Amsterdam. Reken op 14 uur vliegen om er te komen.

Beste reistijd Uruguay