Peru in de Heiligee Vallei

Hoogtepunten Peru

Titicacameer

Het Titicacameer is het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, het wateroppervlakte bevindt zich io 3800 meter hoogte. Het meer is tevens het grootste meer van Zuid Amerika. Het meeste water dat in het meer komt verdampt weer hierdoor is het meer licht verzout. Het water dat verder stroomt komt uiteindelijk in de Uyuni Bolivia terecht het oostelijke deel van het meer ligt ook in Bolivia.
Het meer is bekend om de Uroseilanden, rieteilanden bewoond door de oorspronkelijke indianen. Daarnaast heeft het meer nog talrijke vaste eilanden die soms behoorlijk hoog zijn. Je kunt hier de rieteilanden bezoeken en een tocht maken in een rietboot. Of overnachten bij een lokale bewoner. Startplaats voor de meeste excursies is het plaatsje Puno

titicaca meer peru

Treinreis naar Machu Picchu

Belmond Hiram Bingham

Peru heeft enkele van de meest indrukwekkende treinritten in de wereld, vooral de ritten naar Machu Picchu vanuit Cusco in het hart van het Andesgebergte. PeruRail exploiteert de luxe Belmond Hiram Bingham trein van Cusco naar Agua Calientes , de toegangspoort tot Machu Picchu. Allom geprezen als een van de zeven beste treinreizen in de wereld door Conde Nast Traveler Magazine, de Belmond Hiram Bingham trein is de meest luxe manier van reizen naar de heilige citadel van de Inca hoofdstad. Met een opvallende buitenkant in blauw en goud, is deze trein uitgerust met vier elegant ingerichte personenwagons , twee restauratiewagens, een bar- en panoramawagon, en tot slot een hele keuken wagon.
treinreis-machu-picchu
Bij een retourticket voor de Hiram Bingham horen ook brunch en prachtige muziek aan boord van de trein , een gids per veertien passagiers , entree en vervoer naar Machu Picchu , tea-time in de stijlvolle Belmond Sanctuary Lodge boven Machu Picchu , en een gastronomisch diner op de terugreis .

Colca Canyon

De meerdaagse tocht door de Colca Canyon brengt je naar meest afgelegen en adembenemende landschappen van Peru. Kleine dorpjes rondom de canyon en de rivier met zijn intense stroomversnellingen. Speur de lucht af naar de uitgestrekte vleugels van een Andes-condor te houden. Dit is een uitzonderlijk zeldzame vogel en vogelaars komen juist hier alleen maar om een glimp op te vangen.

  • Amazonewoud
  • De Andes
  • nationale park Manu Biosfeer Reservaat.
  • De Heilige Vallei
  • Cusco
  • De kustwoestijnen Ica en Nazca met de beroemde lijnen
  • de roze stad Lampa