Zoals de meeste van jullie weten is Renee hier bezig met het schrijven van haar master thesis over het gebruik van de Nederlandse taal in Argentinië. Via de Nederlandse ambassade heeft Renee al veel contacten gelegd met Nederlanders. In eerste instantie vooral met expats, Nederlanders die hier voor enkele jaren werken, maar ook zeker met Nederlanders die hier al hun hele leven wonen..

Na het vertrek van Marlous en Karien gingen we weer op zoek naar nieuwe huisvesting en deze vonden we ineen studentenhuis. We dachten leuk!.. huisgenoten om ons heen en een beetje Spaans leren.. Maar helaas… Er wonen zo’n 8 Fransen die niks liever doen dan Frans praten, wiet roken, stinken en overdag vooral slapen.. Maar heel soms is het even opgeruimd en dan kunnen ook wij chillen..

(opgeruimd) studentenhuis

(opgeruimd) studentenhuis

Straat in Palermo, Buenos Aires

Straat in Palermo, Buenos Aires

Koningsdag hebben we hier gevierd met een aantal Nederlanders in bar De Koning. Hier leerde we ook Judith kennen en met haar hebben we de volgende dag de wijk La Boca bezocht. Een wijk waar uitstappen op de verkeerde plek niet zo’n goed plan is en berovingen aan de orde van de dag zijn.. wij hadden geluk.. Judith werd helaas eerder op de dag wel beroofd.. en dat was voor ons al het zoveelste verhaal over berovingen in Buenos Aires… niet leuk..

Renee en Judith in La Boca

Renee en Judith in La Boca

Busterminal Tres Arroyos

Met Ida in Tres Arroyos

Met Ida in Tres Arroyos

We hadden afgesproken met Ida van Mastrigt (74), zij is de hoofdpersoon in het boek ‘ Argentijnse avonden’ en al bijna 40 jaar Nederlands consul. We werden echt hartverwarmend ontvangen en waren echt kind aan huis. Ida vertelde veel over de totstandkoming van het boek en over haar leven. Zo was haar vader ooit van Nederland naar Nederlands-Indië gefietst!! Ida is daar geboren, maar via een omweg uiteindelijk opgegroeid in het internaat van Tres Arroyes. Nu woont ze hier samen met Daniel.. Tijdens ons drie daagse trip werden ze omgedoopt tot onze ‘opa’ en ‘oma’ en daar hebben we veel om gelachen…

Op de foto met onze Argentijnse "opa"

Op de foto met onze Argentijnse “opa”

We bezochten hier een protestantse kerk, een Nederlandse school, een Nederlandse corporatie die met name graan exporteert, het Nederlands-Deense  kerkhof en het Nederlands-Deense bejaardentehuis. Het was voor ons echt heel bijzonder om mee te maken, zo ver weg van Nederland en toch zoveel Nederlands… We hadden het niet willen missen!

Nikon_080514 037

Graanopslag Tres Arroyos

Graanopslag Tres Arroyos

Chillen op het strand

Chillen op het strand

Ook hebben we het strand van Claromeco bezocht en de studentenstad Tandil. Deze laatste stad lag 200 kilometer verder, maar dat is natuurlijk dichtbij in deze omgeving.. En met snelheden tot 140 kilometer/ uur (op een 80kmh weg) ben je er natuurlijk zo.. Ja er  wordt hard gereden hier.. en ingehaald worden met deze snelheden is niet eens uitzonderlijk..

Uitzicht nabij Tandil

Uitzicht nabij Tandil

Zoals je misschien in het eerste gedeelte van ons verslag hebt kunnen lezen hebben we het niet zo naar ons zin in het studentenhuis. We hebben dan ook ons schema wat aangepast en besloten dinsdag met de bus naar het noorden van Argentinië te vertrekken!! We hebben dan drie weken alvorens we op de Oranjecamping verwacht worden… VAMOS!!

Saludos!