Ecuador

ecuador-indianen

Hoogtepunten Ecuador

De meeste bezoekers bezoeken Ecuador voor maar één bestemming : de Galapagoseilanden. Terwijl Ecuador zelf ook best een bezoek waard is.

 • Amazonegebied
 • Cotopaxi
 • De overdekte markt van Otavalo
 • Ruïnes van Ingapirca
 • toeristenval Baños
 • Machalilla en Isla de la Plata
 • Cuenca
 • Chimborazo
 • Raften op de Amazone rivier

Surfers paradijs Montañita

Tren Crucero

tren crucero
De Tren Crucero is een ruim 100 jaar oude spoorlijn van Guayaquil in de Andes naar de hoofdstad Quito en Salinas. De meerdaagse reis voert door zeven verschillende klimaarzones en door de ‘Avenue der Vulkanen’ met tien vulkanen die hoger zijn de 3500 meter, waaronder de actieve Tungurahua van 5 kilometer hoog. Delen van het traject gaan per stoomlocomotief.

Isla de la Plata

Ook wel bekend als klein Galapagos. Het ligt veel dichter bij de kust en is daarom een leuk alternatief als je over onvoldoende tijd of budget beschikt voor de Galapagoseilanden eilanden. Je vindt er veel vogels als albatrossen, fregatvogels en de blauwvoet-Jan-van-gent. In zee de nodige dolfijnen, zeeleeuwen en in de zomer vaak walvissen.

Treinreis Ecuador Tren Crucero

van Quito naar Guayaquil

Een van de meeste recente uitbreidingen binnen het Ecuadoriaanse treinnetwerk is de Tren Crucero met de eerste reis in juli 2013. Deze luxe treinreis brengt je van Quito naar Guayaquil, van naar de Andes hooglanden naar de kust en weer terug. Over een afstand van slechts 450 km doet de trein vier dagen en drie nachten, delen van het traject gaan per stoomtrein.
ecuador-tren-crucero

De rails slingeren door het Andesgebergte van Ecuador en dalen van maar liefst 3600 meter boven de zeespiegel, langs de route is er een spectaculair uitzicht op enkele van de mooiste natuurlijke attracties van Ecuador, zoals la Avenida de los Vulkanen, la Nariz del Diablo, en el Bosque Nublado.

Ecuador is in 2013 door Lonely Planet uitgeroepen tot beste reisbestemming van het hele Amerikaanse continent en nummer vier van de wereld. Het populaire Zuid-Amerikaanse land heeft een rijk natuurlijk en cultureel erfgoed, erkend door UNESCO. UNESCO hoogtepunten zijn hoofdstad Quito en Cuenca, de wereldberoemde Galapagos eilanden, Sangay National Park en de eeuwenoude weeftraditie van de modieuze Ecuadoriaanse strohoeden.

← Vorige bericht

Volgende bericht →

1 Comment

 1. lesley

  Wat een leuke verhalen, ik vind ze top

  wel een vraagje als dat mag? hoeveel tijd heb je nodig voor vakantie als je alles wilt doen wat jij hebt gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *