Bezoek!

Hoogste tijd voor een nieuw verhaaltje!

Zoals de meeste ook al elders hebben kunnen lezen hebben we ruim vier weken bezoek gehad van Marlous en Karien. Dit was  een hopi mooie tijd en we hebben dan ook weer veel meegemaakt. Zoals vermeld zaten we in een prachtig appartement op de 21ste verdieping en konden we heel Buenos Aires in de gaten houden… We hebben gechillt bij het zwembad, Spaans geleerd, aan de scriptie gewerkt, soms wat gewerkt, maar vooral heel veel leuke dingen gedaan. Zoals…

Cocktails drinken..

Cocktails drinken..

Tango dansen op een echte Milonga..

Tango dansen op een echte Milonga.. Wat een talenten!!

Ook hebben we maar eens kennisgemaakt met een echte asado (een Argentijnse barbecue). Hele aardappelen (gewikkeld in folie) rechtstreeks op de kolen, paprika met ei en de lappen vlees op het rooster. Klein uurtje wachten en je hebt het lekkerste vlees dat je ooit zal eten.. Heerlijk!! Eerst kregen we nog uitleg van Franco, maar niet veel later konden we het  helemaal zelf..

Asado

Asado

Vuurtje stoken op de parrilla...

Vuurtje stoken op de parrilla…

Ook het nachtleven hebben we in deze weken maar eens goed verkend.

Nikon_250414 011

Iphone_240414 051

Op stap in de Rosebar

Op stap in de Rosebar

De dag na het stappen moet er dan weer even gevoetbald worden, maar dat is voor sommige wat zwaar… (Renee, Marlous, Karien). Koen daarentegen besloot mee te doen aan een toernooitje en als keeper zat hij in een team met 5 Venezolanen, een Ecuadoraan en een Argentijn. Na vijf gewonnen partijen werd ook de finale met 5-2 gewonnen.. Koen zijn eerste kampioenschap in 15 jaar tijd ;).

Campeones!

Campeones!

Argentinië en voetballen gaat sowieso wel goed samen. Het is natuurlijk de volkssport nummer een en er is drama ten overvloede. Ook op het veld wordt er voor elke vierkante meter gestreden en het gaat er dan ook fel aan toe. De wedstrijd Boca Juniors – River Plate hebben we in de  kroeg gekeken (kaarten werden aangeboden voor 250 euro) en eindigde in 1-2. Zelf zijn we naar de wedstrijd Argentinos Juniors – Velez Sarsfield geweest. Het stadion zat niet helemaal vol, maar de sfeer was echt geweldig… 90 minuten wordt er muziek gemaakt en misschien wel daarom won de thuisploeg in de allerlaatste seconde… (2-1)

Argentinos Juniors vs. Velez Sarsfield

Argentinos Juniors vs. Velez Sarsfield

Lang keken we uit naar het uitstapje in Tigre! Vanuit dit plaatsje ga je met de boot naar een groot delta gebied ten noorden van Buenos Aires. En daar mochten dan eindelijk de wandelschoenen uitgetest worden…. Maar helaas waren onze verwachtingen echter iets te hoog… Het was kouder dan verwacht, lopen kon je alleen in de achtertuinen van de bewoners en je kon uren wachten op de volgende boot.. Maar al bij al, hebben we heel veel plezier gehad!

met de boot naar Tigre..

met de boot naar Tigre..

Wandelen in Tigre

Wandelen in Tigre

Ook hebben we het grootste kerkhof van Argentinië bezocht. 180 voetbalvelden groot en soms liggen er wel 10 kisten boven elkaar..

Een kerkhof bezoeken is (meestal) niet leuk

Een kerkhof bezoeken is (meestal) niet leuk

Vorige week hebben we Karien en Marlous weer uit moeten zwaaien en (helaas) bleven wij achter in Buenos Aires. Over vijf weken ontmoeten we elkaar dan weer in de jungle van Paraguay… of ergens daar in de buurt…

Renee heeft inmiddels nauwe contacten opgebouwd met mensen van de ambassade en daarom waren we afgelopen vrijdag welkom op een klein feestje bij de Ambassadeur ter gelegenheid van Koningsdag. Na het Wilhelmus en een Nederlands/ Spaanse toespraak hebben we hier lekker zitten borrelen. Maar vanavond is het echte feest hier in een Nederlands cafe, dus dat gaat gezellig worden!

Volgende week gaan we een paar dagen naar Tres Arroyos, de enige Nederlandse kolonie in Argentinië,  om hier nog wat cultuur op te snuiven. Daarover de volgende keer meer!

Chao!

← Vorige bericht

Volgende bericht →

3 Comments

 1. Marlous

  Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden..BUENOS AIRES ROCKS!!!!!!

 2. marian

  lieve Renee en Koen.
  Leuk om jullie verhalen te lezen.
  Jammer dat marlous weer weg is maar gelukkig zien jullie elkaar weer. Hier gaat alles ok Sjors is op vakantie dus wel wat stil zo zonder de kinderen. Ton en ik hebben een paar dagen Berlijn bezocht. Heel indrukwekkend. Wij wensen jullie nog veel plezier daar succes met de scriptie xxx Ton en Marian.

 3. koenenrenee

  Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *