Al maanden onderweg

Lieve iedereen,

Ik ben inmiddels een aantal dagen in het mooie Ecuador, maar het voelt echt alsof ik al maanden weg ben.  Ik heb al zoveel leuke mensen ontmoet, uitgezwaaid en sommige weer herontmoet!

Zondag was (voor nu) mijn laatste hele dag in Quito.  Ik heb er maar een fiets gehuurd om de stad te bezichtigen. Blijkbaar wordt in Quito de grootste straat,  die door de hele stad loopt, op zondag afgezet voor verkeer, waardoor het een enorm fietspad werd. Ik ben naar een aantal parken in de stad gefietst waar blijkbaar alle locals hun marktkraampje hebben uitgeslagen, naar theater kijken, een beetje voetballen of sporten, een waterfiets huren die in elke sloot in elk park lagen, of gewoon aan het chillen waren. ’s Avonds heb ik nog met een paar mensen bij een leuk restaurantje gegeten, maar door een nieuwe wet in Ecuador mag er op zondag nergens alcohol verkocht worden,  omdat de mensen anders te brak zijn om op maandag te werken.

De volgende dag heb ik de eerste Nederlanders ontmoet in mn hostel in Quito,  jammer genoeg konden we niet lang bijpraten, want ik wilde met de bus naar Baños reizen. Een busreis van bijna 4uur voor 3 $, een prachtige reis door de bergen en tussen de vulkanen. In Baños aangenomen ging ik naar het hostel wwaar ik geboekt had, maar die hadden toch geen plek voor me.  Ze konden nog wel een plek voor me regelen bij familie,  een grote en luxe kamer, maar het was totaal ongezellig. Ik ben toen maar het stadje in gegaan waar ik een groep Fransen ontmoet heb, waarmee ik uiteindelijk een super gezellige avond heb gehad.

Vandaag (dinsdag 3sept) kon ik gelukkig wel ontbijten in het leuke hostel. Ik heb dan ook direct allemaal leuke mensen ontmoet waarmee we fietsen hebben gehuurd en naar de prachtige ‘waterval van de duivel’ zijn gefietst. Daar hebben we ook een aantal lange, zware, maar vooral ook mooie wandelingen gemaakt. Aan het eind van de dag werden we door een vrachtwagentje opgehaald. We werden met zn 10en in de achterbak geladen, met de fietsen erbij, en zo werden we weer naar Baños gebracht.

← Vorige bericht

Volgende bericht →

6 Comments

 1. Diana

  Je bent lekker sportief bezig.
  Wanneer vertrek je naar het volgende adres?

  Gr. Pap

 2. Haha Diaan. Je baalde dat ze op zondag geen alcohol schonken? Veel plezier nog. Klinkt erg leuk tot nu toe! Xx

 3. Hoi Diana
  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Hoe bevallen je nieuwe wandelschoenen? Liefs mam

 4. Ineke en cor

  Lieve diana fijn om te horen dat je het goed gaat xxx

 5. Hahah niet drinken op zondag omdat je anders te brak bent voor werk op maandag! Blijkbaar is het daar nodig om die regel in te stellen hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *